Przejdź na stronę główną WPROST.PL

Zdrowie i medycyna Wprost

Medycyna Odżywianie Dziecko Psychologia Strefa pacjenta 
SubskrybujSzukajMenu
px
Bezpieczeństwo żywności
Partner Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi
  • Partner
  • Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi
  • ProfilaktykaSkładniki odżywcze
    Czy jedząc mało mięsa będziesz żyć dłużej? Oto, co mówi medycyna
    Istnieją dowody na to, że ograniczenie spożycia białek – szczególnie mięsa – może być ważne dla zdrowego starzenia się. Czy wydłuża długość życia?
    22 sty 202122:32
    Czy jedząc mało mięsa będziesz żyć dłużej? Oto, co mówi medycyna
  • Składniki odżywczeChorobyCukrzyca
    10 owoców, które mogą jeść osoby chore na cukrzycę
    Chorując na cukrzycę nadal można jeść słodkie owoce. Kluczowa jest wielkość porcji i wybór owocu niskim indeksie glikemicznym.
    22 sty 202115:31
    10 owoców, które mogą jeść osoby chore na cukrzycę
  • Odżywianie
    Orzechy, pestki, ziarna: instrukcja przechowywania według Jagny Niedzielskiej
    Jagna Niedzielska jest specjalistką od spraw zero waste, a w tym zakresie mieści się również odpowiednie przechowywanie żywności tak, by się nie zmarnowała.
    22 sty 2021 9:32
    Orzechy, pestki, ziarna: instrukcja przechowywania według Jagny...
  • DietyOdchudzanieProdukty
    Zestawy w McDonald’s z wodą zamiast Coli. Powód: podatek cukrowy
    Co prawda tylko w promocyjnych, ale jednak w zestawach w McDonald’s Cola i słodkie napoje zostaną zastąpione przez wodę.
    22 sty 2021 7:48
    Zestawy w McDonald’s z wodą zamiast Coli. Powód: podatek cukrowy
  • Odżywianie
    Jak długo można bezpiecznie przechowywać ryż? Odpowiedź nie jest oczywista
    Istnieje wiele odmian ryżu. Niezależnie od tego, którą wolisz, zapewne zastanawiasz się, jak długo można bezpiecznie przechowywać ryż. Sprawdźmy to!
    21 sty 202113:28
    Jak długo można bezpiecznie przechowywać ryż? Odpowiedź nie jest oczywista
  • ProduktySkładniki odżywczeOdżywianie
    Dziś Dzień Bigosu! Sprawdź, dlaczego warto jeść kiszoną kapustę
    Bigos to jedno z ulubionych dań polskiej kuchni, więc nic dziwnego, że potrawa ta doczekała się swojego święta. Właśnie dziś, 20 stycznia, obchodzimy Dzień Bigosu!
    20 sty 202113:31
    Dziś Dzień Bigosu! Sprawdź, dlaczego warto jeść kiszoną kapustę
    Wideo
  • Produkty
    Pijesz jedną butelkę wina dziennie? Oto, jak wpływa to na twój organizm
    Zdaniem eksperta picie butelki wina dziennie nie szkodzi zdrowiu. Dodaje, że staje się to szkodliwe tylko w przypadku spożywania jednorazowo więcej niż 13 jednostek tego trunku.
    19 sty 202120:26
    Pijesz jedną butelkę wina dziennie? Oto, jak wpływa to na twój organizm
  • ProduktyOdżywianie
    Bekon w diecie zwiększa ryzyko raka, ale możesz przygotować go w specjalny sposób
    Naukowcy od dawna wiedzą, że dieta obfitująca w smażone potrawy i przetworzone mięso zwiększa ryzyko raka. Czy to oznacza, że trzeba raz na zawsze pożegnać się z takimi frykasami, jak bekon?
    19 sty 202116:29
    Bekon w diecie zwiększa ryzyko raka, ale możesz przygotować go w...
  • OdżywianieProdukty
    Światowy Dzień Popcornu już dziś! Czy popcorn jest zdrowy?
    Światowy Dzień Popcorn przypada 19 stycznia każdego roku. Ten rodzaj przekąski ma wielu miłośników, jednak czy jest zdrowy?
    19 sty 202110:31
    Światowy Dzień Popcornu już dziś! Czy popcorn jest zdrowy?
  • ChorobyProfilaktyka
    Naukowcy: Jeden drink dziennie może zwiększyć ryzyko migotania przedsionków
    „Alkohol jest modyfikowalnym czynnikiem ryzyka, który może wpłynąć na ryzyko migotania przedsionków”, twierdzą naukowcy z Niemiec.
    18 sty 202114:35
    Naukowcy: Jeden drink dziennie może zwiększyć ryzyko migotania przedsionków
  • ProduktySkładniki odżywczeOdżywianie
    Dlaczego warto dodawać papryczkę chili do potraw? O tym mogłeś nie wiedzieć
    Papryczka chili nie tylko nadaje potrawie ostrości, ale przede wszystkim może (w rozsądnych ilościach!) pozytywnie wpływać na zdrowie. Dowiedz się, jakie ma właściwości i sięgaj po nią częściej.
    18 sty 2021 8:29
    Dlaczego warto dodawać papryczkę chili do potraw? O tym mogłeś nie wiedzieć
    Wideo
  • Produkty
    Stosowanie octu jabłkowego może przynieść negatywne skutki. Co się do nich zalicza?
    Wiele mówi się o zdrowotnych właściwościach octu jabłkowego. Jednak w połączeniu z niektórymi lekami lub suplementami może on wywołać szereg skutków ubocznych.
    16 sty 202116:48
    Stosowanie octu jabłkowego może przynieść negatywne skutki. Co się do...
  • ProduktySkładniki odżywcze
    Czy jajka powinno się przechowywać w lodówce?
    Okazuje się, że pomimo specjalnych pojemniczków na jajka, nie powinno się przechowywać ich na drzwiczkach lodówek.
    16 sty 202112:30
    Czy jajka powinno się przechowywać w lodówce?
  • Odżywianie
    Naukowcy: Substancje antyodżywcze też są potrzebne w diecie
    Zbilansowana dieta opiera się na tym, że znajdują się w niej i substancje antyodżywcze. Jaka jest ich rola i dlaczego czasem są nam potrzebne?
    15 sty 202116:33
    Naukowcy: Substancje antyodżywcze też są potrzebne w diecie
  • Odżywianie
    Proszek do pieczenia i soda oczyszczona: nie używaj ich zamiennie
    Sylwia Panek, czyli na Instagramie Mama Chemik w jednym ze swoich najnowszych wpisów wyjaśnia, dlaczego proszek do pieczenia i soda oczyszczona to nie to samo.
    15 sty 2021 9:29
    Proszek do pieczenia i soda oczyszczona: nie używaj ich zamiennie
  • Składniki odżywczeUzależnieniaProfilaktyka
    Rezygnacja z kofeiny jest dobra dla zdrowia. Jednak na początku daje uciążliwe objawy
    Marzysz, by rzucić kawę lub energetyki? Z pewnością wyjdzie ci to na zdrowie. Jednak nie od razu: odstawienie kofeiny przynosi specyficzne skutki.
    14 sty 202117:32
    Rezygnacja z kofeiny jest dobra dla zdrowia. Jednak na początku daje...
  • OdżywianieSkładniki odżywcze
    Jak gotować warzywa? Odpowiedź na to pytanie wcale nie jest taka prosta
    Agnieszka Pocztarska, która prowadzi na Instagramie profil Niekoniecznie Dietetycznie w jednym ze swoich najnowszych postów zwróciła uwagę na to, jak właściwie należy gotować warzywa.
    13 sty 202117:31
    Jak gotować warzywa? Odpowiedź na to pytanie wcale nie jest taka prosta
  • Produkty
    Superfoods w polskim wydaniu, czyli buraki. Jakie mają składniki odżywcze?
    Kolorowe, kwaśne i bogate w składniki odżywcze buraki są wspaniałym dodatkiem do dań. Dlaczego warto je jeść nawet w zimę?
    13 sty 202114:35
    Superfoods w polskim wydaniu, czyli buraki. Jakie mają składniki odżywcze?
  • ChorobyChoroby rzadkie
    Pasożyt znaleziony w niedogotowanym mięsie związany z ryzykiem glejaka
    Naukowcy znaleźli dowody na to, że zakażeni Toxoplasma gondii są bardziej narażeni na rozwój rzadkich, bardzo śmiertelnych glejaków.
    12 sty 202113:49
    Pasożyt znaleziony w niedogotowanym mięsie związany z ryzykiem glejaka
  • ProduktySkładniki odżywczeOdżywianie
    Proste sposoby na przywrócenie zdrowych nawyków żywieniowych
    Już za moment miną pierwsze dwa tygodnie nowego roku. Jeśli postanowiłeś w 2021 zmienić swoje nawyki żywieniowe, jeszcze nie jest za późno!
    12 sty 202112:26
    Proste sposoby na przywrócenie zdrowych nawyków żywieniowych
    Wideo
  • ProduktySkładniki odżywczeOdżywianieZaburzenia psychicznePsychologia
    Naukowcy odkryli związek między spożyciem błonnika pokarmowego a depresją
    W nowym badaniu z udziałem ponad 5800 kobiet w różnym wieku, naukowcy starali się zbadać związek między spożyciem błonnika pokarmowego a depresją u kobiet w okresie menopauzy.
    12 sty 2021 5:51
    Naukowcy odkryli związek między spożyciem błonnika pokarmowego a depresją
  • ProduktyOdżywianie
    Jak dobrze radzić sobie w kuchni? Wskazówki dla początkujących
    Chcesz nauczyć się gotować w ramach noworocznych postanowień? To dobry pomysł, ponieważ własnoręczne przyrządzanie posiłków jest nie tylko zdrowsze, ale również tańsze.
    11 sty 2021 8:29
    Jak dobrze radzić sobie w kuchni? Wskazówki dla początkujących
    Wideo
  • DietyProduktySkładniki odżywczeOdżywianie
    Tych produktów spożywczych lepiej ze sobą nie łączyć
    Co jeść razem, a co osobno? To pytanie, którego na ogół sobie nie zadajemy, decydując się jeść po prostu to, co lubimy. Niestety, ignorancja może nie wyjść nam na zdrowie.
    11 sty 2021 6:22
    Tych produktów spożywczych lepiej ze sobą nie łączyć
    Wideo
  • Składniki odżywcze
    5 warzyw, które nie zepsują smaku smoothie. Można dodać je bez obaw
    Jeśli uwielbiasz zdrowe, warzywno-owocowe koktajle, z pewnością nie raz zastanawiasz się co do nich dodać. Oto warzywa, które zawsze będą pasowały.
    10 sty 202112:30
    5 warzyw, które nie zepsują smaku smoothie. Można dodać je bez obaw

Kolejne strony:  Przejdź do pierwszej strony<< Przejdź do poprzedniej strony< strona 1 strona 2 3 strona 4 strona 5 strona 6 strona 7 ...strona 12 strona 13 strona 14 strona 15 Przejdź do następnej strony> Przejdź do ostatniej strony>>


Informacje zawarte w serwisie mają wyłącznie charakter informacyjny i nie stanowią porady lekarskiej, a stosowanie ich w praktyce powinno za każdym razem być konsultowane na indywidualnej wizycie lekarskiej z lekarzem specjalistą.
Strona główna Powrót
  • Zdrowie
  • Medycyna
  • Odżywianie
  • Dziecko
  • Psychologia
  • Uroda
  • O firmie
  • Kontakt
  • Reklama
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
Zdrowie i medycyna Wprost - Facebook Zdrowie i medycyna Wprost - Twitter Zdrowie i medycyna Wprost - YouTube

© ℗ 1998-2021 Agencja Wydawniczo-Reklamowa „Wprost” Sp. z o.o. Wszelkie prawa zastrzeżone. Agencja Wydawniczo-Reklamowa „Wprost” na podstawie art. 25 ust. 1 pkt. 1 b ustawy z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych wyraźnie zastrzega, że dalsze rozpowszechnianie artykułów zamieszczonych na portalu www.wprost.pl jest zabronione..