Magda Gessler zdradziła przepis na kisiel. To idealny deser na lato!

Magda Gessler zdradziła przepis na kisiel. To idealny deser na lato!

Dodano: 
Magda Gessler
Magda Gessler Źródło:Newspix.pl / TEDI
Jak przygotować pyszny kisiel z czerwonych owoców? Gospodyni „Kuchennych rewolucji” Magda Gessler zdradziła swój przepis na deser, który jest idealny na lato.

Idealny letni deser powinien być przede wszystkim lekki i łatwy do przygotowania. Gdy termometry pokazują 30 stopni Celsjusza nikt z nas nie myśli o długim staniu w kuchni i przygotowywaniu wymyślnych potraw. Magda Gessler podzieliła się z internautami swoim przepisem na kisiel z czerwonych owoców, który jest przygotowywany na bazie czerwonego wina.

Kisiel. Przepis Magdy Gessler

Składniki na kisiel według przepisu Magdy Gessler

  • mąka ziemniaczana
  • woda
  • czerwone wino wytrawne
  • skórka z cytryny i pomarańczy
  • cukier lub cukier puder
  • czerwone owoce, np. wiśnie, maliny, truskawki, żurawina
  • opcjonalnie: lody waniliowe lub bita śmietana

Jak zrobić kisiel według przepisu Magdy Gessler?

  1. Na początku należy wlać wino do garnka, dodać skórkę cytrynową i pomarańczową, a następnie poczekać aż się zagotuje. W dalszej kolejności trzeba dodać cukier lub cukier puder i dokładnie wymieszać
  2. Do drugiej miski należy wsypać 5 łyżek mąki ziemniaczanej, a potem dolać wodę i również dokładnie wymieszać.
  3. Do garnka z gotującym się winem wlewamy zawartość miski (mąkę oraz wodę). W ten sposób zagęścimy nasz wywar. Na koniec dodajemy dowolne czerwone owoce, mieszamy i odstawiamy do czasu wystygnięcia.
  4. Kisiel można podawać z bitą śmietaną lub gałką lodów waniliowych.

Czytaj też:
QUIZ. Myślisz, że wiesz wszystko o Magdzie Gessler? Sprawdź się w naszym teście!

Źródło: Dzień dobry TVN