Lubisz sałatki? Unikaj tych 9 błędów podczas ich przygotowywania

Lubisz sałatki? Unikaj tych 9 błędów podczas ich przygotowywania

Dodano: 
Sałatka
Sałatka / Źródło: Pexels / Jill Wellington
Sałatki kojarzą się nam z lekkimi posiłkami, które można jeść bez obaw o linię. A jednak – w przypadku takich dań również zdarzają się błędy, które czynią sałatki złą opcją żywieniową. Czego zatem trzeba się wystrzegać?

Sałatka wydaje się pożywieniem dosyć nieskomplikowanym – i pod wieloma względami taka jest. Mieszasz razem kilka składników – niektóre surowe, a niektóre gotowane – a następnie polewasz je nieco swoim ulubionym dressingiem. Jednak każdy, kto faktycznie robi sałatki bardziej regularnie, wie, że istnieje kilka rzeczy, które mogą pójść nie tak. Za dużo sosu, za mało sosu, „plastikowy” ser, wysuszona pierś z kurczaka i przypalone grzanki to tylko niektóre z błędów, które mogą zmienić twoją prostą, zdrową sałatkę w katastrofę.

Jeśli chcesz mieć pewność, że twoja sałatka jest świeża, pożywna i smaczna, poniżej znajdziesz kilka typowych błędów, których należy unikać, by rzeczywiście taka była.

Czytaj także:
Te warzywa spożywaj jednocześnie. Uzyskasz maksimum smaku i wartości odżywczych

Sałatkowe błędy, które niszczą jej pożądane walory

Czytaj także:
Sosy sałatkowe – czy mogą być bogactwem składników odżywczych?

Źródło: myfitnesspal.com

Czytaj także

 0