Wyniki wyszukiwania: Znaleziono 6 tekstów

  • Bakłażan – właściwości prozdrowotne 12 wrz 2018, 7:36 Bakłażan ze względu na swój purpurowy kolor wygląda bardzo apetycznie. Chociaż sięgamy po niego głównie po to, by robić zapiekanki w formie faszerowanych bakłażanów, warzywo to ma niesamowite właściwości prozdrowotne. Dlaczego powinniśmy sięgać po nie jak najczęściej?
  • Walka z wysokim cholesterolem – co wykluczyć z diety? 8 paź 2018, 5:03 O tym, że zmagamy się z wysokim cholesterolem, najczęściej dowiadujemy się podczas rutynowych badań krwi, a czasem przypadkowo, gdy udaliśmy się do lekarza z powodu problemów ze zdrowiem, a on przy okazji zlecił też badanie poziomu cholesterolu. Co dalej? Najważniejsza jest...
  • Cukinia – niedoceniane warzywo, które ma bardzo dobry wpływ na zdrowie 3 sie 2018, 7:41 Cukinia jest jednym z najbardziej niedocenianych warzyw. Ponieważ nie ma charakterystycznego smaku, wydaje nam się, że nie ma też żadnych wartości odżywczych. Kojarzy nam się z popularnym daniem o nazwie leczo i dietami odchudzającymi. Tymczasem cukinia to bogate źródło wielu...
  • Posiłek mistrzów 20 wrz 2015, 20:00 Dla aktywnej, uprawiającej sport osoby właściwa dieta powinna stać się kolejną dyscypliną. Odpowiednio dobrane produkty, ich jakość, ilość oraz sposób przygotowania posiłku mają ogromny wpływ na kondycję i wydajność organizmu.
  • Posiłek mistrzów. To powinieneś jeść, jeśli uprawiasz sport 24 wrz 2015, 7:30 Dla aktywnej, uprawiającej sport osoby właściwa dieta powinna stać się kolejną dyscypliną. Odpowiednio dobrane produkty, ich jakość, ilość oraz sposób przygotowania posiłku mają ogromny wpływ na kondycję i wydajność organizmu.
  • Szczęśliwa kuchnia Beaty Pawlikowskiej 19 kwi 2016, 15:37 Bez chemii, glutenu, ze świeżych produktów – w swojej najnowszej książce „Szczęśliwe garnki extra” Beata Pawlikowska pisze o zdrowym żywieniu przez cztery pory roku.