Wyniki wyszukiwania: Znaleziono 2672 tekstów

  • Najłatwiej schudnąć jest wiosną 15 cze 2011, 15:32 Jesienią i zimą większość z nas tyje średnio o 2 kg, więc wiosną próbujemy zwykle pozbyć się zbędnych kilogramów. Jak zrobić to szybko, by bez wstydu móc wyjść na plażę?
  • Turbo odchudzanie. Jak wykonać trening interwałowy w salonie? 14 kwi 2019, 16:44 Turbo odchudzanie to sposób na szybkie i efektywne spalanie tkanki tłuszczowej. Jak przeprowadzić trening interwałowy w domu? Dla kogo przeznaczony jest ten rodzaj treningu i kiedy można bezpiecznie go wykonywać?
  • Sprawa wagi ciężkiej 6 sie 2017, 20:00 Naukowcy odkrywają kolejne choroby, których przyczyną jest otyłość. I błędy, jakie popełniamy przy odchudzaniu.
  • Co trzeba wiedzieć o kwasach tłuszczowych? 6 lip 2016, 11:00 Co trzeba wiedzieć o kwasach tłuszczowych? NNKT to nie kolejny akronim używany do internetowej komunikacji. Nie jest to również ciąg przypadkowych głosek. Pod tymi kilkoma niepozornymi literami kryje się grupa związków: niezbędnych...
  • Tarczyca – słaby punkt kobiety 23 lip 2017, 20:00 Choroby tarczycy mogą prowadzić do niepłodności, niedoczynności jajników i obniżenia libido – mówi prof. dr hab. med. Marek Ruchała, endokrynolog.
  • Problem wagi ciężkiej 31 lip 2016, 20:00 Głoduje ok. 16 proc. ludności świata. Cała reszta je za dużo. I tyje. Ponad połowa Polaków ma nadwagę lub jest otyła. A nadmiar kilogramów uszkadza serce, nerki, wątrobę, stawy. Kto chce schudnąć, musi zacząć od głowy, czyli zmiany nastawienia i zastąpienia złych nawyków dobrymi.
  • Preparaty na odchudzanie i produkty typu „light”. Ekspert: Nie działają i są niebezpieczne 16 maj 2017, 9:40 Dostępne na rynku preparaty przeznaczone dla osób chcących zmniejszyć masę ciała w większości przypadków nie działają – mówi PAP dr Tomasz Podgórski z Akademii Wychowania Fizycznego w Poznaniu. Tłumaczy także, dlaczego produkty typu „light” nie pomagają schudnąć.
  • Rezygnując z glutenu narażamy się na choroby 20 lip 2017, 18:05 Rezygnując z glutenu narażamy się na choroby związane z większym spożyciem tłuszczów nasyconych, cukru i soli: nadciśnienie, miażdżycę i otyłość – zauważa ekspertka Instytutu Żywności i Żywienia, dr Anna Wojtasik. I tłumaczy, do czego nam gluten.
  • Polskie dzieci jedzą śmieci 27 sie 2017, 20:00 Naukowcy i dietetycy biją na alarm: polskie dzieci jedzą coraz gorzej. Jeśli nie zaczniemy walki z naszymi żywieniowymi grzechami, czeka nas plaga otyłości oraz drastyczny wzrost chorych na serce i cukrzycę.
  • Wiosenny detoks w 5 krokach 13 kwi 2017, 12:36 Chcesz nabrać energii, lepiej się poczuć i schudnąć kilka zbędnych kilogramów? Detoks to idealne rozwiązanie dla Ciebie! Podpowiadamy, jak bezboleśnie i przy pomocy pięciu prostych kroków go przeprowadzić.
  • Wzrok – król zmysłów 7 maj 2017, 20:00 Oczy są integralną częścią całego ciała, a ich praca jest z nim całkowicie zharmonizowana. Zdrowy organizm to zdrowe oczy.
  • Przyjaźnie się ze swoimi pacjentami 25 cze 2017, 20:00 Pacjent jest zawsze na pierwszym miejscu – mówi dr n. med. Joanna Kuschill-Dziurda, specjalista alergolog, internista, lekarz medycyny estetycznej, dyrektor medyczny Instytutu Medycyny Estetycznej Medestetis.
  • DODAJ SOBIE ZDROWIA 27 kwi 2014, 20:00 Źródłem potrzebnych nam składników odżywczych powinna być żywność. Tak jednak nie jest. Winien jest styl życia, które prowadzimy: brak czasu, ciągły pośpiech, stres, a co za tym idzie – złe odżywianie się.
  • Moda bezglutenowa 3 lip 2014, 16:31 Do niedawna rezygnowali z niego głównie chorzy na celiakię. Teraz – także ludzie, którzy nie muszą, ale chcą. Do Polski dotarła moda na G-free, czyli jedzenie wolne od glutenu.
  • Groźne niedobory żelaza i magnezu – przyczyny, leczenie i zapobieganie 21 paź 2016, 11:57 Na pewno nie jeden raz słyszałeś o tym, że w przyrodzie musi być zachowana równowaga. Ty także jesteś częścią natury i aby czuć się dobrze, musisz zadbać o zachowanie równowagi swojego organizmu. Wszelkie zaburzenia, zarówno nadmiar, jak i niedobór cennych składników...
  • Chce nam się pić, bo jedzenie było za słone? Naukowcy obalają mit i ujawniają zaskakującą zależność 22 kwi 2017, 18:56 Słone jedzenie nie zwiększa pragnienia, jak sądzono dotychczas, lecz za to potęguje uczucie głodu – twierdzą niemieccy naukowcy.
  • Preparaty witaminowe i mineralne nieskuteczne. „Lepiej zjeść jabłko lub paprykę” 5 cze 2017, 21:29 Większość preparatów witaminowych i mineralnych po spożyciu nie wchłania się do organizmu; przykładowo przyswajalność witaminy C z tabletki wynosi najwyżej kilkanaście procent, z kolei jabłka ok. 90 proc. – mówi PAP dr Tomasz Podgórski z Akademii Wychowania Fizycznego w Poznaniu.
  • Piękno tkwi w naturalności 24 wrz 2017, 20:00 Coraz więcej pacjentów chce, żeby efekt zabiegu był naturalny – mówi dr n. med. Joanna Kuschill-Dziurda
  • Ulecz się jedzeniem 4 lip 2014, 12:24 Lato to czas, kiedy stragany pełne są soczystych owoców, kolorowych warzyw. Warto korzystać z bogactw natury pełnymi garściami – a zamiast po kolejną pigułkę sztucznych preparatów witaminowych sięgnąć po jabłko, pomidora, fasolę.
  • Co je cukrzyk? 27 cze 2011, 11:05 Coraz więcej Polaków zagrożonych jest cukrzycą otyłą, czyli tzw. cukrzycą typu II. Choroba rozwija się długo i bezobjawowo. Kiedy się ujawni - nie można jej wyleczyć. Trzeba nauczyć się z nią żyć.
  • Jedz mniej mięsa, będziesz mieć zgrabną sylwetkę 7 sie 2011, 11:46 Zmniejszenie spożycia mięsa może być sposobem na zgrabną sylwetkę - wynika z pracy brytyjskich naukowców.
  • Zdrowe jedzenie - zdrowa cera 20 cze 2011, 14:55 Pielęgnacja skóry, włosów czy paznokci nie opiera się tylko na różnego rodzaju kosmetykach i zabiegach. Podstawą dobrego wyglądu i zachowania młodości są dobrze dobrane składniki odżywcze.
  • Zadbaj o swoje kolana 19 gru 2011, 10:08 Stawy kolanowe to największe i najbardziej obciążone stawy w ludzkim ciele. To właśnie w związku z dużym obciążeniem z biegiem czasu tracą one swoją sprawność. Jeśli zawczasu nie zaczniemy o nie dbać, to - być może - w przyszłości nie będziemy w stanie prowadzić nawet...
  • Odchudzasz się? Pamiętaj o serze 16 sty 2012, 10:39 Osoby, które decydują się na kurację odchudzającą, powinny zwiększyć ilość spożywanego białka - najlepiej zawartego w produktach mlecznych. Zawarty w nabiale wapń, witamina D i białko chronią kości osób cierpiących na nadwagę, które zdecydują się zrzucić kilka kilogramów.
  • Dodaj sobie zdrowia 3 lip 2014, 15:16 Źródłem potrzebnych nam składników odżywczych powinna być żywność. Tak jednak nie jest. Winien jest styl życia, które prowadzimy: brak czasu, ciągły pośpiech, stres, a co za tym idzie – złe odżywianie się.
  • Masz nadmierny apetyt na słodycze? Walcz z Candidą! 1 gru 2014, 14:17 Często macie ochotę na „coś słodkiego”? Mamy złą wiadomość – słodkie produkty sprzyjają rozrostowi szkodliwych grzybów w jelicie, co prowadzić może do bardzo poważnych konsekwencji zdrowotnych! Jedząc słodycze poza chwilami przyjemności, narażamy się na poważne...
  • Otyłość - to się leczy 3 lip 2014, 16:24 Otyłość to choroba, którą można coraz skuteczniej, szybciej i łatwiej leczyć. Szpital Medicover przygotował w tym celu konkretne programy skierowane do osób z różnym nasileniem otyłości.
  • Vademecum zdrowia 4 lip 2014, 11:03 Ten zły cholesterol Cholesterol jest niezbędny do funkcjonowania naszego organizmu, ale w nadmiarze powoduje poważne choroby. Dieta i ruch zapewnią jednak dobrą nad nim kontrolę. Jeśli twój poziom cholesterolu całkowitego nie przekracza...
  • Trujący chleb powszedni 4 lip 2014, 12:39 Pszenne chlebki, ciasteczka, a nawet mięso. Wszechobecna modyfikowana pszenica to świństwo. Zawarty w niej gluten prowadzi do otyłości i chorób.
  • Planujesz dziecko? Zobacz, o co powinieneś zadbać! 4 maj 2016 Staranie się o dziecko nie zawsze kojarzy się z czystą przyjemnością. Kiedy po kilku miesiącach test ciążowy nadal pokazuje jedną kreskę, pojawia się stres i pierwsze wątpliwości co do płodności. Zanim jednak takie emocje wezmą górę, dobrze jest zadbać o kilka czynników, które...