Wyniki wyszukiwania: Znaleziono 7 tekstów

  • Żadne tam diety sokowe czy inne cateringi dietetyczne. Podpowiadamy, jak gotować, żeby schudnąć i zaoszczędzić pieniądze 31 lip 2019, 15:49 Nie potrafisz lub nie lubisz gotować, ale do tej pory jakoś sobie radziłeś? Pewnie stołowałeś się na mieście, kupowałeś gotowe, przetworzone dania do odgrzania lub korzystałeś z usług firm cateringowych. A teraz masz problem, bo chciałbyś zrzucić kilka zbędnych kilogramów?
  • Zapobiega nowotworom i odchudza. Czy wiesz, jakie awokado jesz? 31 lip 2019, 18:08 Owoce w kształcie gruszek rosnące na tropikalnych, wiecznie zielonych drzewach, czyli awokado, cały czas zyskują na popularności. Zwykle mają szorstką, zieloną skórkę, kremowy, maślany miąższ i dużą pestkę w środku. Choć prawdopodobnie znasz zaledwie tylko kilka rodzajów...
  • Czy sok z jarmużu obniża poziom cukru we krwi? 5 lip 2019, 20:31 W ostatnich latach jarmuż stał się bardzo popularnym warzywem. Ta intensywnie zielona odmiana kapusty jest bogatym źródłem przeciwutleniaczy i innych wartościowych składników. Polubili ją zwłaszcza zwolennicy zdrowego trybu życia i fitnessu. Okazuje się, że po tę roślinę mogą...
  • Grzeszki żywieniowe. Te nawyki mogą zrujnować twoją dietę 12 lip 2019, 8:57 Jedni mają słabość do słodyczy, drudzy do chipsów, a jeszcze inni do fast-foodów. Każdy z nas może wymienić produkt, któremu nie potrafi się oprzeć. Sporadycznie spożywany nie zrujnuje naszego odchudzania. Ale co, jeśli tych produktów jest cała lista, a nasza silna wola zawodzi?
  • Jesz dużo i chudniesz – jak to osiągnąć? Co musisz wiedzieć o gęstości kalorycznej 14 maj 2019, 16:30 Odchudzanie kojarzy ci się z nieustannym głodem, ssaniem w żołądku i burczeniem w brzuchu? Najwyraźniej niewiele wiesz o gęstości kalorycznej posiłków. Jeśli masz dość restrykcyjnych diet, po których organizm jest tylko wyniszczony, zacznij w końcu zdrowo i mądrze komponować...
  • Produkty spożywcze, których nie powinno zabraknąć w diecie 40-latka 29 sie 2018, 7:52 Przez całe życie powinniśmy bacznie uważać na to, co jemy i stosować ogólne zasady zdrowego odżywiania. Jednak nasz organizm, na pewnych etapach, zwiększa zapotrzebowanie na niektóre składniki odżywcze. Osoby po 40. roku życia powinny częściej sięgać po produkty, które...
  • Jak przygotować zdrową i lekkostrawną wigilię? 15 gru 2018, 11:47 Wigilijna kolacja nie musi być ciężkostrawna. Dietetyczka Hanna Stolińska podpowiada, jak to osiągnąć i co zrobić, by kapusta – królowa wigilijnego stołu, nie straciła swoich cennych wartości.