Wyniki wyszukiwania: Znaleziono 20 tekstów

  • Smaczny i zdrowy obiad do 20 złotych? To możliwe 9 mar 2020, 14:30 Przygotowanie smacznego, zdrowego i obfitego obiadu niewielkim kosztem nie jest łatwym zadaniem. Ponieważ jednak ceny produktów spożywczych rosną, warto posiąść nowe umiejętności.
  • Nie stosujesz zimą kremu przeciwsłonecznego? Możesz żałować 10 sty 2020, 6:45 Zimą skóra nie potrzebuje ochrony przed słońcem? Nic bardziej mylnego! Warto też wiedzieć, że dla kondycji skóry istotne są nie tylko czynniki bezpośrednio działające na jej powierzchnię. Na przykład szkodzi jej picie alkoholu. Dowiedz się, jak pielęgnować skórę w zimowe...
  • O smakach dzieciństwa, oszczędzaniu czasu podczas gotowania i nowych pomysłach 30 sty 2020, 7:42 Opowiada Kasia Surowiec, współwłaścicielka Ogródka Dziadunia.
  • Odporność od kuchni 6 sty 2020, 20:00 Katar, kaszel, drapanie w gardle i gorączka.Zima. Jak naturalnie wzmocnić odporność i uchronić się przed infekcją?
  • Jak uniknąć spadku nastroju w czasie świąt? Naukowcy mają konkretną radę 16 gru 2019, 20:49 Jeśli zmagasz się z depresją lub spadkiem nastroju, spowodowanym różnymi czynnikami, musisz w czasie świąt zachować szczególną ostrożność. Nie każdy bowiem reaguje na świąteczną atmosferę pozytywnie. Zdarza się, że zaostrza ona objawy depresyjne. Jak zminimalizować ryzyko?
  • Polacy kochają robić przetwory. Kobiety kiszą ogórki, mężczyźni... wolą nalewki 25 sie 2019, 20:28 Nawet 75 proc. Polaków deklaruje, że robi przetwory na zimę. W spiżarniach będą królować ogórki kiszone, dżemy i konfitury, soki, a także nalewki – wynika z Barometru Providenta. Choć przetwory to domena przede wszystkim osób starszych, to także i młodzi coraz częściej...
  • Do kiedy należy suplementować witaminę D? 22 sty 2019, 8:49 Suplementacja witaminy D jest w przypadku większości z nas konieczna. Niedobór witaminy D powoduje osteoporozę i problemy z rozwojem kości u dzieci, ale nie tylko. Został powiązany m.in. z depresją. Suplementację witaminy D zaleca się przede wszystkim w okresie...
  • Jak walczyć z jesienną chandrą? 18 wrz 2018, 9:23 Sezon jesienno-zimowy sprzyja występowaniu chandry. Stadek nastroju, gorsze samopoczucie, apatia, niższe poczucie własnej wartości czy stany depresyjne – wszystko to może nas dopaść, gdy brakuje słońca, robi się zimno, a dzień jest coraz krótszy. Jak walczyć z jesienną chandrą?
  • Wiosna? Wejdź w nią z przytupem 3 mar 2019, 20:00 Wiosna to dobry moment, by oczyścić organizm po zimie i zacząć wiosnę z przytupem.
  • Szczęśliwa kuchnia Beaty Pawlikowskiej 19 kwi 2016, 15:37 Bez chemii, glutenu, ze świeżych produktów – w swojej najnowszej książce „Szczęśliwe garnki extra” Beata Pawlikowska pisze o zdrowym żywieniu przez cztery pory roku.
  • Aronia – na sok i na przeziębienie. Zbiory już niedługo! 9 sie 2019, 16:44 W drugiej połowie sierpnia można z powodzeniem zbierać owoce aronii. To już niedługo, dlatego też prześledźmy, dlaczego warto je zebrać i co z nimi zrobić, by skorzystać z ich zdrowotnych właściwości. A te są ogromne, więc przyjrzyjmy się im bliżej.
  • Czarny bez - czyli jak nie dać się wirusom 27 mar 2015, 15:20 "W marcu, jak w garncu" - pogoda w tym okresie bywa kapryśna i nie raz odczuliśmy to na własnej skórze. Lekarze apelują, że przełom zimy i wiosny to okres wzmożonych zachorowań na przeziębienie i grypę, których przyczyną są wirusy....
  • Czy odchudzanie jest drogie? 3 sposoby, by schudnąć i nie stracić fortuny 2 mar 2019, 12:38 Wielu osobom dieta kojarzy się z ogromnymi wydatkami. Nie ma się czemu dziwić, bo lansowany obecnie model odchudzania za pomocą cateringu dietetycznego, a także modnych i drogich superfoods, który dodatkowo wymaga ciągłego wsparcia trenera personalnego, może powodować takie...
  • NAUKA I ZDROWIE 22 mar 2015, 20:00 Pizza, lody, frytki, hamburgery i inne wysoko przetworzone produkty uzależniają – wynika z badań Uniwersytetu Michigan. Za nieuzależniające naukowcy uznali np. brązowy ryż, ogórka i łososia. MISIE Sady dla niedźwiedzi Aż...
  • Sposób na wiosenny detoks 15 kwi 2015, 8:03 Wiosenny detoks nie musi oznaczać rygorystycznej diety. Wystarczy zastąpić kawę i herbatę wodą, a do codziennego jadłospisu wprowadzić posiłki bogate w witaminy i substancje mineralne. Codziennie należy jeść zwłaszcza takie warzywa, jak papryka, natka pietruszki, kalafior,...
  • Cudowne właściwości ogórków. Wolisz świeże czy kiszone? 30 lip 2018, 11:47 Ogórki są niedoceniane. Większość z nas kupuje je z przyzwyczajenia, ponieważ idealnym dodatkiem do kanapek i stanowią bazę mizerii, która idealnie pasuje do schabowego. Tyle o ogórku świeżym. A kiszony lub małosolny? Te doceniamy zdecydowanie częściej. Sprawdź, dlaczego warto...
  • Sezon na pomidory. Dlaczego warto jeść je jak najczęściej? 31 lip 2018, 7:58 Pomidory kojarzą nam się ze słonecznym latem. Chociaż w sklepach możemy je dostać przez cały rok, to właśnie w sierpniu są zdecydowanie najsmaczniejsze. Ponieważ sezon na pomidory jest w pełni, warto dowiedzieć się, jakie właściwości ma to popularne warzywo. Czy wiesz, że...
  • Anna Adamowicz: Walka z cellulitem zaczyna się… w głowie 23 sty 2019, 12:26 Wcześniej czy później większość z nas zauważy go na swoich udach i pośladach. Cellulit, tak dobrze nam znany, potrafi spędzić sen z powiek. Smarujemy się różnymi specyfikami, pijemy hektolitry wody i liczymy, że jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki – zniknie. Anna...
  • Co jeść na wiosnę? 29 kwi 2019, 8:10 Wiosna trwa w najlepsze, więc warto rozejrzeć się za tym, co ta pora roku może zaoferować naszemu podniebieniu i wybrać tak, aby było zdrowo i smacznie. Dzięki temu, że natura rodzi się do życia, nie powinno być to trudne.
  • Dlaczego warto jeść kiszonki? O tym mogłeś nie wiedzieć 16 wrz 2019, 12:28 Sezon na kiszonki wystartował. Ci zaradniejsi mają już wypełnione półki w spiżarni. Ci leniwi muszą bazować na kupnych produktach. Dlaczego po kiszonki warto sięgać przez cały rok, a w szczególności jesienią?