Wyniki wyszukiwania: Znaleziono 296 tekstów

  • Dlaczego warto sięgać po tran? 13 lis 2018, 8:37 Tran większości z nas nie kojarzy się dobrze. Musieliśmy pić go w dzieciństwie, dziś sami dajemy go swoim dzieciom. Charakterystyczny, rybi zapach i gęsta, oleista konsystencja niektórym śnią się po nocach. Co zawiera tran i jakie ma właściwości prozdrowotne?
  • Herbata imbirowa – idealna w sezonie jesienno-zimowym i nie tylko 15 lis 2018, 7:13 Herbata imbirowa, ze względu na swój specyficzny smak i aromat, nie każdemu będzie pasowała. Warto jednak spróbować, ponieważ napar ten ma bardzo korzystny wpływ na zdrowie. Może kojarzyć się z kobietami w ciąży, ponieważ rewelacyjnie zwalcza mdłości. To jednak nie jedyne jego...
  • Czosnek chroni przed rakiem i wspiera układ odpornościowy. Co jeszcze potrafi? 16 lis 2018, 8:14 Czosnek jest warzywem, przyprawą i rośliną leczniczą. Powszechnie wiadomo, że to jeden z najsilniejszych, naturalnych antybiotyków. Dzięki swoim właściwościom prozdrowotnym, chętnie sięgają po niego ludzie na całym świecie. Co potrafi czosnek i dlaczego (mimo zapachu!) warto...
  • Masz niedobór tej witaminy? Twoja kondycja fizyczna na tym cierpi 13 lis 2018, 12:00 Niedobór witaminy D jest powszechnym zjawiskiem. Dlatego też naukowcy dwoją się i troją, by udowodnić, jak istotny wpływ na zdrowie człowieka ma witamina słońca. Jedne z ostatnich badań wykazały, że dzięki niej zwiększa się kondycja fizyczna organizmu.
  • Kurkuma – właściwości i zastosowanie w łagodzeniu objawów boreliozy 18 paź 2018, 15:00 Kurkuma, czasami nazywana szafranem indyjskim lub złotą przyprawą, to wyjątkowo cenna roślina, która rośnie w Azji i Ameryce Środkowej. Niewiele osób ma jednak świadomość, że kurkuma wykazuje silne właściwości prozdrowotne. Między innymi dlatego znajduje zastosowanie w...
  • Dlaczego warto jeść wątróbkę? 7 lis 2018, 12:30 Gotowana czy smażona wątróbka ma tyle samo zwolenników, co przeciwników. Jedni jedzą ją regularnie, inni na samą myśl dostają torsji. Ci, którzy chcieliby spróbować, ale wciąż się wahają, powinni dowiedzieć się, jakie korzyści dla zdrowia niesie jedzenie wątróbki.
  • Rytuał pielęgnacyjny Qiriness. Odprężenie i regeneracja w trzech krokach 29 paź 2018, 15:46 Pozwól sobie na chwile wytchnienia i przyjemności w zaciszu własnego domowego SPA. Brzmi nierealnie? Teraz jest to możliwe dzięki wchodzącej na polski rynek marce Qiriness, która łącząc filozofię skuteczności i przyjemności tworzy wyjątkowe kosmetyki. Dzięki ich niezwykłym...
  • Inspiracje z natury i skuteczność z laboratorium, czyli siła komórek macierzystych w kosmetologii i medycynie regeneracyjnej 24 paź 2018, 9:29 Dzięki stałemu rozwojowi technologii możemy spowolnić oznaki upływu czasu, a skóra mimo przybywających lat będzie wyglądać pięknie i młodo. Jednym z rezultatów postępu w estetyce lekarskiej i kosmetologii są komórki macierzyste. Czym są i dlaczego są wyjątkowe? W jaki sposób...
  • Uwaga! TVN: Inżynier mechanik wciąż leczy raka witaminą B17? 6 lis 2018, 13:14 Wlewy z witaminy B17 i suplementacja to zdaniem Ryszarda K. najskuteczniejsza walka z nowotworami. Za swoją niebezpieczną dla zdrowia i życia pacjentów działalność, dostał prokuratorskie zarzuty i zakaz prowadzenia swojej praktyki. Czy zastosował się do zakazu prokuratury?
  • Dlaczego warto jeść banany? O tym mogłeś nie wiedzieć 8 lis 2018, 7:00 Banany, choć nie rosną w naszym kraju, możemy kupić w każdym sklepie spożywczym i warzywniaku. To zdecydowanie jedne z najpopularniejszych owoców, po które możemy sięgać właściwie przez cały rok. Dzięki swoim walorom smakowym, mają szerokie zastosowanie. Czy wiesz, dlaczego...
  • Gdy hormony dają się we znaki 21 paź 2018, 20:00 Hormony – każdy słyszał, nikt nie widział. Zaskakujące, że ich nierównowaga potrafi – dosłownie i w przenośni – wywrócić życie do góry nogami.
  • Gdy brzuch żyje własnym życiem 28 paź 2018, 20:00 Dolegliwości trawienne potrafią spędzić sen z powiek. Szczególnie gdy pojawiają się notorycznie. Jak z nimi walczyć i – co ważniejsze! – jak im zapobiegać?
  • 5 prostych kroków do zredukowania ryzyka zawału serca 31 paź 2018, 11:09 Z powodu zwału serca i nagłego zatrzymania krążenia każdego roku na świecie umiera mnóstwo ludzi. Są w różnym wieku, bo zawał serca nie musi dotyczyć tylko osób w średnim wieku i starszych. Niewłaściwy tryb życia nawet 20-latka może wpędzić do grobu. Jak zmniejszyć swoje...
  • Naturalne sposoby, które poprawiają samopoczucie i zmniejszają objawy depresji 6 lis 2018, 11:41 Jesienią i zimą niektórzy z nas cierpią na znaczny spadek energii. Pojawia się chandra, stany depresyjne, wahania nastroju. To dobry moment, by zadbać o swoje zdrowie psychiczne i fizyczne w naturalny sposób. Nie każdy ma świadomość, że naturalne antydepresanty naprawdę istnieją.
  • Wyjątkowe właściwości olejku z drzewa herbacianego 30 sie 2018, 13:42 Olejek z drzewa herbacianego znany jest od wieków. Dzięki swoim prozdrowotnym właściwościom, wiele osób używa go do leczenia niektórych problemów skórnych. Olejek z drzewa herbacianego jest niedrogi i bezpieczny, gdy jest stosowany zgodnie z zaleceniami.
  • Bakłażan – właściwości prozdrowotne 12 wrz 2018, 7:36 Bakłażan ze względu na swój purpurowy kolor wygląda bardzo apetycznie. Chociaż sięgamy po niego głównie po to, by robić zapiekanki w formie faszerowanych bakłażanów, warzywo to ma niesamowite właściwości prozdrowotne. Dlaczego powinniśmy sięgać po nie jak najczęściej?
  • Czosnek – cudowne właściwości, o których mogłeś nie wiedzieć 21 wrz 2018, 6:58 Czosnek jest nieodłącznym elementem naszej codziennej diety. Niestety, ze względu na swój specyficzny zapach i niekorzystny wpływ na oddech, wiele osób omija czosnek szerokim łukiem. To błąd. Czosnek posiada bowiem niesamowite właściwości prozdrowotne. Dlaczego w okresie...
  • Cudowne właściwości kalafiora 6 wrz 2018, 17:20 Kalafior jest jednym z najpopularniejszych warzyw. Najczęściej wykorzystujemy go do przygotowania smacznej, warzywnej zupy, ale miłośnicy kalafiora chętnie podają go także do obiadu, na ogół w towarzystwie zasmażki. Jakie właściwości posiada kalafior?
  • Cudowne właściwości kiszonej kapusty 19 wrz 2018, 8:59 Kiszona kapusta jest dostępna przez cały rok, jednak to właśnie jesienią i zimą sięgamy po nią regularnie. Można dodawać ją do zup, przygotowywać z niej farsz do pierogów czy krokietów, a także spożywać solo. Dlaczego kiszona kapusta powinna być stałym elementem naszej diety?...
  • Cudowne właściwości migdałów 13 wrz 2018, 12:16 MIgdały stanowią rewelacyjną przekąskę. Jedyny minus? Są kaloryczne, a przecież gdy już zacznie się je jeść, trudno przerwać. Lepiej jednak jeść każdego dnia po kilka sztuk. Przyjemność gwarantowana, a jednocześnie można skorzystać z prozdrowotnych właściwości migdałów.
  • Rdest japoński – właściwości i zastosowanie w leczeniu boreliozy 16 paź 2018, 15:00 Rdest japoński jest jedną z roślin, jakie w leczeniu boreliozy zaleca fitoterapeuta i autor popularnych publikacji na temat ziół, Stephen Harrod Buhner. Czym dokładnie jest rdest japoński, jakie posiada właściwości i dlaczego jest tak skuteczny w leczeniu boreliozy?
  • 5 dobrych powodów, by sięgnąć po Ashwagandhę 22 sie 2018, 12:40 Ashwagandha jest popularnym w medycynie ajurwedyjskiej ziołem, które zasługuje na szczególną uwagę. Chociaż nazwa może wydawać się skomplikowana i trudna do zapamiętania, warto się z nią zaznajomić, ponieważ Ashwagandha ma coraz więcej zwolenników. Co to jest i jakie ma...
  • Co potrafi chlorella? O tym nie miałeś pojęcia 25 sie 2018, 18:11 Kochają ją Japończycy, którzy na punkcie zdrowia i naturalnych metod leczenia mają prawdziwego fioła. NASA rozważało włączenie jej do jadłospisu kosmonautów ze względu na silne właściwości regenerujące. Ta niezwykła roślina ma najprostszą budowę na świecie, a mimo to potrafi...
  • Oliwa z oliwek – naprawdę skuteczna czy jednak przereklamowana? 17 wrz 2018, 12:54 Oliwa z oliwek, zwana także po prostu „oliwą” powstaje podczas tłoczenia „na zimno” lub „na gorąco”. Uważa się ją za jeden z najzdrowszych tłuszczów i dlatego też często jest polecana, jako element zdrowej i zbilansowanej diety. Czy jej właściwości naprawdę są aż tak korzystne...
  • Dlaczego warto jeść jabłka? O tym mogłeś nie wiedzieć 23 sie 2018, 7:33 Jabłka to jedne z najpopularniejszych owoców. Znajdziemy je w każdym warzywniaku. Liczba odmian potrafi zaskoczyć, ale dzięki temu każdy może znaleźć swoje ulubione jabłko – słodkie, kwaśne, miękkie, twarde czy chrupiące. Czy wiesz, dlaczego warto jeść jabłka? Ich prozdrowotne...
  • 4 rzeczy, których mogłeś nie wiedzieć o spirulinie 24 sie 2018, 8:17 Coraz więcej mówi się o spirulinie, czyli mikroskopijnych, sproszkowanych algach, które w medycynie naturalnej znane są od lat. Oszaleliśmy na ich punkcie, gdy o spirulinie zaczęły opowiadać znane blogerki, celebrytki i dietoterapeuci. Dziś spirulinę nazywa się „superfood”, ze...
  • Cudowne właściwości granatów. Dlaczego warto sięgać po nie jak najczęściej? 27 sie 2018, 9:34 Granaty możemy dostać niemal w każdym sklepie owocowo-warzywnym. Niektórzy sięgają po nie regularnie, inni omijają szerokim łukiem. Fakt, obieranie granatów może nastręczyć problemów, jednak nie należy się poddawać. Te kolorowe owoce mają niesamowity wpływ na zdrowie.
  • Seler naciowy – właściwości prozdrowotne 9 paź 2018, 11:18 Selera naciowego możemy kupić właściwie w każdym sklepie warzywnym. Jest jędrny, chrupiący i ma soczysty, zielony kolor. Powszechnie wiadomo, że sprzyja odchudzaniu. Niestety, jego specyficzny smak i zapach wiele osób zniechęca. Dowiedz się, dlaczego warto jeść selera...
  • Andrographis – właściwości i zastosowanie w leczeniu boreliozy 15 paź 2018, 15:00 Andrographis ( łac. Andrographis paniculata) jest bardzo popularną rośliną, z powodzeniem wykorzystywaną w ziołolecznictwie. Nie bez powodu znalazła się w tzw. Protokole Buhnera – specjalnie opracowanej mieszance ziół, wspomagającej leczenie boreliozy.
  • Cudowne właściwości buraków. Dlaczego warto po nie sięgać? 4 wrz 2018, 12:39 Buraki są nieodłącznym elementem tradycyjnej, polskiej kuchni. Większości z nas kojarzą się z dobrym, domowym obiadem. Są podstawą czerwonego barszczu, ale mogą być też podawane w formie surówki (w niektórych regionach na zasmażane buraczki mówi się „jarzynka”). Buraki mają...