Zdrowa rewolucja w sieci Q Hotel

Zdrowa rewolucja w sieci Q Hotel

Dodano: 
Warzywa
Warzywa
Sieć hoteli Q Hotel prezentuje gościom nową odsłonę oferty gastronomicznej pod hasłem „Tu się dzieje zdrowie”. Tradycyjna oferta śniadaniowa została wzbogacona o „Stół od natury”.

Zdrowa alternatywa dla dotychczasowej oferty śniadaniowej to efekt współpracy sieci Q Hotel oraz dietetyczki i restauratorki Eweliny Fabisiak, która została ambasadorką nowej odsłony Q Hotel. Teraz obok tradycyjnej jajecznicy i croissanta goście hotelowi mogą sami skomponować najważniejszy posiłek dnia na bazie zdrowych, wysokowartościowych produktów ze „Stołu od natury”. To odpowiedź na rosnące potrzeby gości, dla których utrzymanie zdrowych nawyków żywieniowych w trakcie podróży często nie jest proste.

Najważniejszy posiłek dnia

„Stół od natury” to bufet z dużym wyborem doskonałej jakości warzyw, kiszonek, tłuszczów czy słodkich produktów bez cukru. Do dyspozycji gości zostały oddane także wolnoobrotowe wyciskarki – każdy z nich może samodzielnie wycisnąć sok, korzystając z podpowiedzi dietetyczki. Soki okazały się strzałem w dziesiątkę! „Stół od natury” jest podzielony na cztery strefy. Pierwsza to strefa z polskimi superfoods, produktami odgrywającymi ważną rolę w profilaktyce zdrowotnej. Znajdziemy tam pesto z jarmużu, siemię lniane czy różnego rodzaju kiszonki. Druga strefa to warzywa, do których jedzenia Q Hotel zachęca codziennie – są doskonałym źródłem błonnika i mają dużo wartości odżywczych. Trzecia strefa to zdrowe tłuszcze, pełne kwasów omega-3 niezbędnych do prawidłowej pracy mózgu i centralnego układu nerwowego. W tej strefie znalazły się wędzony łosoś, mus z makreli czy pestki dyni. Czwarta strefa to z kolei słodkie produkty bez cukru, m.in. malinowy mus przeciwzapalny.

Prosto z wyciskarki

Goście mogą korzystać z wolnoobrotowych wyciskarek podczas śniadania, a popołudniami i wieczorami mają do dyspozycji ofertę soków w specjalnym menu sokowym autorstwa Eweliny Fabisiak. Znalazł się w nim sok wspierający organizm po szalonej imprezie czy dodający blasku. Są także zdrowe supershoty na bazie soków i dodatków organicznych, stanowiące skoncentrowaną dawkę zdrowia. Połączenie pasji Eweliny Fabisiak i jej wiedzy na temat zdrowego żywienia z kunsztem szefów kuchni sieci Q Hotel zaowocowało pojawieniem się nowych pozycji w menu każdej z hotelowych restauracji. Gościom, obok menu głównego, proponowana jest specjalna karta z rekomendacjami dietetyczki – znajdują się w niej propozycje oparte na optymalnej proporcji zdrowych produktów, w tym dania bezglutenowe, wegańskie czy desery bez cukru.

Okładka tygodnika WPROST: 40/2019
Artykuł został opublikowany w 40/2019 wydaniu tygodnika „Wprost”
Zamów w prenumeracie lub w wersji elektronicznej:

Czytaj także

 0