Sam skład wysokoprzetworzonej i zawierającej konserwanty żywności również powoduje, że organizm nie otrzymuje tylu niezbędnych składników, ilu potrzebuje. Potrawy przyrządzone z przemysłowo wytwarzanych produktów spożywczych zawierają za dużo soli, cukru, konserwantów i innych dodatków, co nie jest korzystne dla zdrowia. Warzywa ze szklarni mają mniej minerałów i witamin niż te rosnące na polu. Nic dziwnego, że konsumenci poszukują żywności wzbogaconej w witaminy i składniki mineralne lub sięgają po suplementy diety. Suplementy diety to produkty zawierające substancje odżywcze, które są traktowane jako uzupełnienie żywności. To skoncentrowane źródło witamin, minerałów lub innych substancji, wyprodukowane w formie umożliwiającej dawkowanie. Suplementy nie zawierają substancji leczniczych i nie leczą chorób, ale pomagają utrzymać zdrowie.
Archiwalne wydania tygodnika Wprost dostępne są w specjalnej ofercie WPROST PREMIUM oraz we wszystkich e-kioskach i w aplikacjach mobilnych App Store i Google Play.