Artykuł sponsorowany
Dobre śniadanie, czyli co wybierają Polacy?
Dodano:
Większość z nas doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Sporym problemem pozostaje jednak jakość tego, co jadamy na co dzień. O zróżnicowane posiłki i zdrowe dodatki dbamy głównie w weekendy – to jednak za mało, by zapewnić sobie dobrą kondycję organizmu i świetne samopoczucie.
Zwyczaje śniadaniowe Polaków
Z badania przeprowadzonego przez ARC Rynek i Opinia wynika, że od poniedziałku do piątku aż 90% z nas zjada śniadania codziennie. To dobry wynik, świadczący o tym, że dużą wagę przywiązujemy do tego bardzo ważnego posiłku. Niestety, spożywane przez nas pokarmy są często monotematyczne, nie dostarczające wszystkich niezbędnych organizmowi elementów. Najchętniej sięgamy po kanapki, tosty, czy też gotowe produkty mleczne – przygotowanie takich dań nie zajmuje nam wiele czasu. Temu, co jemy na śniadanie, znacznie więcej uwagi poświęcamy w weekendy. Gdy mamy więcej czasu, na stole pojawiając się zarówno zimne, jak i ciepłe potrawy, a także zdrowe dodatki w postaci owoców, warzyw oraz soku.
Jak przedłużyć weekend?
Warto pamiętać, że dobre śniadanie powinniśmy spożywać codziennie, nie tylko od święta. Brak czasu i nerwowa atmosfera nie sprzyjają faktycznie spokojnemu gotowaniu – nie oznacza to jednak, że musimy rezygnować z porannej porcji witamin. Idealnym rozwiązaniem okazuje się szklanka soku do śniadania, na przykład Tymbark 100%. Pełen wartościowych składników odżywczych sok pozwala nam połączyć weekendową dbałość o zdrowe śniadanie z funkcjonalnością produktów, po które sięgamy na co dzień. Sok na śniadanie stanowić więc może z powodzeniem jedną z pięciu zalecanych do dziennego spożycia porcji owoców lub warzyw – zawsze dostępną, szybką do podania, a do tego wyróżniającą się lubianym przez nas smakiem.
Dobre śniadanie = zdrowie
Czy zdajesz sobie sprawę, że każda spożyta dziennie porcja owoców, warzyw lub soków zmniejsza ryzyko choroby wieńcowej aż o 4%? Pijąc sok na śniadanie dostarczamy naszemu organizmowi niezbędnych witamin oraz mikro- i makroelementów – wielu z nich nie jest on w stanie on sam wytworzyć lub dłużej magazynować. Duża ilość zawartych w sokach antyoksydantów to gwarancja skutecznej walki z wolnymi rodnikami, a co za tym idzie – efektywnego zapobiegania chorobom, alergiom oraz stanom zapalnym.
Szklanka soku 100% to wymarzony sposób na super śniadanie – równie wartościowe jak w weekend, a jednocześnie łatwo dostępne i szybkie do podania. Pamiętaj, że jakie śniadanie, taki będzie cały twój dzień!
Z badania przeprowadzonego przez ARC Rynek i Opinia wynika, że od poniedziałku do piątku aż 90% z nas zjada śniadania codziennie. To dobry wynik, świadczący o tym, że dużą wagę przywiązujemy do tego bardzo ważnego posiłku. Niestety, spożywane przez nas pokarmy są często monotematyczne, nie dostarczające wszystkich niezbędnych organizmowi elementów. Najchętniej sięgamy po kanapki, tosty, czy też gotowe produkty mleczne – przygotowanie takich dań nie zajmuje nam wiele czasu. Temu, co jemy na śniadanie, znacznie więcej uwagi poświęcamy w weekendy. Gdy mamy więcej czasu, na stole pojawiając się zarówno zimne, jak i ciepłe potrawy, a także zdrowe dodatki w postaci owoców, warzyw oraz soku.
Jak przedłużyć weekend?
Warto pamiętać, że dobre śniadanie powinniśmy spożywać codziennie, nie tylko od święta. Brak czasu i nerwowa atmosfera nie sprzyjają faktycznie spokojnemu gotowaniu – nie oznacza to jednak, że musimy rezygnować z porannej porcji witamin. Idealnym rozwiązaniem okazuje się szklanka soku do śniadania, na przykład Tymbark 100%. Pełen wartościowych składników odżywczych sok pozwala nam połączyć weekendową dbałość o zdrowe śniadanie z funkcjonalnością produktów, po które sięgamy na co dzień. Sok na śniadanie stanowić więc może z powodzeniem jedną z pięciu zalecanych do dziennego spożycia porcji owoców lub warzyw – zawsze dostępną, szybką do podania, a do tego wyróżniającą się lubianym przez nas smakiem.
Dobre śniadanie = zdrowie
Czy zdajesz sobie sprawę, że każda spożyta dziennie porcja owoców, warzyw lub soków zmniejsza ryzyko choroby wieńcowej aż o 4%? Pijąc sok na śniadanie dostarczamy naszemu organizmowi niezbędnych witamin oraz mikro- i makroelementów – wielu z nich nie jest on w stanie on sam wytworzyć lub dłużej magazynować. Duża ilość zawartych w sokach antyoksydantów to gwarancja skutecznej walki z wolnymi rodnikami, a co za tym idzie – efektywnego zapobiegania chorobom, alergiom oraz stanom zapalnym.
Szklanka soku 100% to wymarzony sposób na super śniadanie – równie wartościowe jak w weekend, a jednocześnie łatwo dostępne i szybkie do podania. Pamiętaj, że jakie śniadanie, taki będzie cały twój dzień!