Przejdź na stronę główną WPROST.PL

Zdrowie i medycyna Wprost

Medycyna Odżywianie Dziecko Psychologia Strefa pacjenta 
SubskrybujSzukajMenu
px
Bezpieczeństwo żywności
Partner Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi
  • Partner
  • Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi
  • Produkty
    Ciasto na pizzę – prosty przepis dla początkujących
    Marzy ci się idealna włoska pizza, ale nie umiesz jej zrobić w domu? Najpierw przygotuj idealny spód, który będzie podstawą jej smaku.
    9 sty 202112:28
    Ciasto na pizzę – prosty przepis dla początkujących
  • OdchudzanieProdukty
    Ranking najlepszych diet na 2021 rok. O kilku z nich mogłeś już słyszeć
    Planujesz zrzucić trochę zbędnych kilogramów? Naukowcy podpowiadają, które diety są najlepsze i jaki mają wpływ na organizm.
    8 sty 202121:35
    Ranking najlepszych diet na 2021 rok. O kilku z nich mogłeś już słyszeć
  • Odżywianie
    Przechowywanie i gotowanie ryżu. Najważniejsze informacje o tym, jak to robić
    Ryż to jeden z ulubionych przez Polaków dodatków do dań. Jak go właściwie przechowywać i gotować? Na to pytanie odpowiada Jagna Niedzielska, ekspertka kuchni zero waste.
    8 sty 202111:27
    Przechowywanie i gotowanie ryżu. Najważniejsze informacje o tym, jak to...
  • Odżywianie
    Silikonowe maty do pieczenia – hit czy kit? Rozwiewamy wątpliwości
    Silikonowe maty do pieczenia zdają się być przełomowym wynalazkiem. Ułatwiają pieczenie i eliminują konieczność stosowania papieru. Ale czy faktycznie warto ich używać?
    6 sty 202120:50
    Silikonowe maty do pieczenia – hit czy kit? Rozwiewamy wątpliwości
  • Jak być etycznym wszystkożercą, czyli o jedzeniu dla dobra środowiska
    Nie każdy jest od razu gotowy przejść na weganizm czy wegetarianizm. Jednak, aby jeść tak, by nie zaszkodzić naszej planecie, wcale nie musi tego robić.
    5 sty 202122:29
    Jak być etycznym wszystkożercą, czyli o jedzeniu dla dobra środowiska
  • OdżywianieProdukty
    Co będziemy jeść w 2021 roku? 10 trendów żywieniowych
    Rok 2020, przez epidemię COVID-19, wprowadził wiele zmian. Przede wszystkim zaczęliśmy bardziej dbać o swoje zdrowie. Czy więc w ciągu nadchodzących 12 miesięcy będziemy jeść przede wszystkim zdrową żywność?
    5 sty 202115:29
    Co będziemy jeść w 2021 roku? 10 trendów żywieniowych
  • OdchudzanieBadania
    Sposoby na post przerywany, które polecają dietetycy
    Okresowy post stał się popularnym trendem zdrowotnym, ponieważ powoduje utratę wagi, poprawia zdrowie metaboliczne, a nawet może wydłużyć żywotność.
    5 sty 202113:30
    Sposoby na post przerywany, które polecają dietetycy
  • ProduktyChorobyCukrzyca
    Tyle cukru można zjeść bezpiecznie w ciągu dnia według wytycznych naukowców
    Eksperci różnicują jedzenie, w którym cukier występuje naturalnie, od wysokoprzetworzonych produktów z dodatkiem cukru.
    4 sty 202115:32
    Tyle cukru można zjeść bezpiecznie w ciągu dnia według wytycznych naukowców
  • ProfilaktykaChorobyZaburzenia psychiczne
    Lekarze przestrzegają przed jedzeniem śniegu: To niebezpieczne
    Śnieg to oczywiście zamarznięta woda, która nie powinna być w żaden sposób szkodliwa dla organizmu. Jednak czy na pewno?
    4 sty 202114:33
    Lekarze przestrzegają przed jedzeniem śniegu: To niebezpieczne
  • ProduktySkładniki odżywczeOdżywianie
    Sól – nie taka zła, jak sądzimy. Jakie są jej rodzaje i właściwości?
    Sól nie ma najlepszego PR-u. Dietetycy od lat ostrzegają, że jemy jej za dużo, co w konsekwencji prowadzi do nadciśnienia i problemów z sercem. Jednak trzymając się wytycznych, nie zaszkodzimy zdrowiu. Ile soli można bezpiecznie jeść...
    3 sty 202116:30
    Sól – nie taka zła, jak sądzimy. Jakie są jej rodzaje i właściwości?
    Wideo
  • Odżywianie
    Co zrobić z czerstwym chlebem? Kasia Wągrowska podpowiada
    Kasia Wągrowska to autorka książki „Życie zero waste”, specjalistka od spraw niemarnowania żywności. Tym razem doradza, co zrobić z czerstwym chlebem.
    3 sty 202114:29
    Co zrobić z czerstwym chlebem? Kasia Wągrowska podpowiada
  • Składniki odżywczeProdukty
    Czy banany powodują zaparcia? Możesz być zaskoczony
    Wiele osób unika bananów ze względu na możliwe zaparcia i wzdęcia. Czy jednak banany faktycznie je powodują?
    3 sty 2021 6:30
    Czy banany powodują zaparcia? Możesz być zaskoczony
  • Odżywianie
    Nie musisz wyrzucać jedzenia po świętach. Możesz je pasteryzować na sucho i na mokro
    Jedzenie, które pozostało po świętach można pasteryzować. Jagna Niedzielska, propagatorka idei zero waste wyjaśnia, jak to zrobić.
    2 sty 202114:35
    Nie musisz wyrzucać jedzenia po świętach. Możesz je pasteryzować na...
  • ProduktyOdżywianie
    Słodzone napoje zdrożeją po Nowym Roku. Odstaw je – zaoszczędzisz i schudniesz
    Od 1 stycznia 2021 r. na napoje z dodatkiem substancji słodzących zostanie nałożona opłata cukrowa. Rząd chce w ten sposób wpłynąć na decyzje zakupowe konsumentów i skłonić ich do ograniczenia spożycia tego rodzaju produktów. Nowa opłata...
    1 sty 202114:29
    Słodzone napoje zdrożeją po Nowym Roku. Odstaw je – zaoszczędzisz i...
  • Produkty
    5 rzeczy, których powinieneś pozbyć się z kuchni
    Myślisz, że w szafkach kuchennych masz same niezbędne rzeczy? Sprawdź naszą listę i zobacz, czy się nie mylisz.
    29 gru 202022:31
    5 rzeczy, których powinieneś pozbyć się z kuchni
  • ProduktySkładniki odżywcze
    5 powodów, dla których warto jeść amarantus
    Amarantus to pożywne, bezglutenowe ziarno, które zawiera dużo błonnika, białka i mikroelementów. Zobacz, jakie przynosi korzyści zdrowotne.
    29 gru 202016:32
    5 powodów, dla których warto jeść amarantus
  • Odżywianie
    Co zrobić z resztkami po świętach? Zjeść je w innej postaci
    I ponownie się stało – przygotowaliśmy bądź kupiliśmy więcej jedzenia, niż byliśmy w stanie zjeść w czasie świąt. Agnieszka Pocztarska z Niekoniecznie Dietetycznie podpowiada jednak, jak wykorzystać świąteczne resztki.
    28 gru 202018:31
    Co zrobić z resztkami po świętach? Zjeść je w innej postaci
  • Odżywianie
    Czy podgrzewanie jedzenia w kuchence mikrofalowej jest bezpieczne dla zdrowia?
    Niewiele artykułów gospodarstwa domowego podzieliło nas bardziej niż kuchenka mikrofalowa. Ilu zwolenników, tylu przeciwników. A jaka jest prawda?
    28 gru 202017:27
    Czy podgrzewanie jedzenia w kuchence mikrofalowej jest bezpieczne dla...
  • ProduktySkładniki odżywcze
    Zostało ci sporo jedzenia po świętach? Zobacz, czego nie można trzymać w lodówce
    Zasadniczo wkładamy żywność do lodówki, aby dłużej została świeża. Jednak są wyjątki – pokarmy, którym szkodzą niskie temperatury.
    27 gru 202022:30
    Zostało ci sporo jedzenia po świętach? Zobacz, czego nie można trzymać w...
  • Odżywianie
    Co mrozić, a co wekować, czyli o przedłużaniu świeżości świątecznych potraw
    Jagna Niedzielska, specjalistka od spraw zero waste, czyli (w skrócie) tego, jak nic nie marnować, podpowiada, które ze świątecznych potraw można mrozić lub wekować.
    27 gru 202014:29
    Co mrozić, a co wekować, czyli o przedłużaniu świeżości świątecznych potraw
  • ProduktyOdżywianie
    Naukowcy mają pomysł, jak zniechęcić nas do zakupu niezdrowej żywności
    Coraz więcej osób sprawdza etykiety produktów przed zakupem, jednak niezdrowa żywność nadal cieszy się popularnością. Naukowcy mają pomysł, jak nas do niej zniechęcić.
    26 gru 2020 8:08
    Naukowcy mają pomysł, jak zniechęcić nas do zakupu niezdrowej żywności
    Wideo
  • Odżywianie
    Jak polepszyć trawienie w czasie świąt? Kilka porad
    Zosia Winczewska to farmaceutka, która publikuje na swoim Instagramie posty, dotyczące tego, jak najlepiej zadbać o swoje zdrowie. Tym razem napisała o nim w kontekście świąt: o sposobach na polepszenie trawienia.
    24 gru 202020:30
    Jak polepszyć trawienie w czasie świąt? Kilka porad
  • Składniki odżywcze
    Prosty przepis na pieczone ziemniaki. Zobacz, jak je przygotować
    Chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku – oto idealne pieczone ziemniaki. Ale jak je przygotować? Przeczytaj przepis i porady ekspertów.
    21 gru 202015:30
    Prosty przepis na pieczone ziemniaki. Zobacz, jak je przygotować
  • Składniki odżywczeProduktyDietyOdżywianie
    Autor: Ewelina CelejewskaEwelina Celejewska
    Zdrowe produkty też mogą szkodzić, powodując stan zapalny. Wyjaśniamy, dlaczego
    Jak pokazuje analiza Googe Trends na przestrzeni ostatniej dekady co roku zainteresowanie tematem diety wśród Polaków wzrasta wraz z chęcią wdrożenia w życie postanowień noworocznych, by w kolejnych miesiącach sukcesywnie maleć. W...
    20 gru 202020:30
    Zdrowe produkty też mogą szkodzić, powodując stan zapalny. Wyjaśniamy,...

Kolejne strony:  Przejdź do pierwszej strony<< Przejdź do poprzedniej strony< strona 1 strona 2 strona 3 4 strona 5 strona 6 strona 7 strona 8 ...strona 12 strona 13 strona 14 strona 15 Przejdź do następnej strony> Przejdź do ostatniej strony>>


Informacje zawarte w serwisie mają wyłącznie charakter informacyjny i nie stanowią porady lekarskiej, a stosowanie ich w praktyce powinno za każdym razem być konsultowane na indywidualnej wizycie lekarskiej z lekarzem specjalistą.
Strona główna Powrót
  • Zdrowie
  • Medycyna
  • Odżywianie
  • Dziecko
  • Psychologia
  • Uroda
  • O firmie
  • Kontakt
  • Reklama
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
Zdrowie i medycyna Wprost - Facebook Zdrowie i medycyna Wprost - Twitter Zdrowie i medycyna Wprost - YouTube

© ℗ 1998-2021 Agencja Wydawniczo-Reklamowa „Wprost” Sp. z o.o. Wszelkie prawa zastrzeżone. Agencja Wydawniczo-Reklamowa „Wprost” na podstawie art. 25 ust. 1 pkt. 1 b ustawy z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych wyraźnie zastrzega, że dalsze rozpowszechnianie artykułów zamieszczonych na portalu www.wprost.pl jest zabronione..