Catering świąteczny vs. dania domowe. Ekspert do spraw żywienia ocenia

Catering świąteczny vs. dania domowe. Ekspert do spraw żywienia ocenia

Dodano: 
Stół wigilijny
Stół wigilijny Źródło: Fotolia / gpointstudio
Nic tak nie tworzy atmosfery świąt, jak zapachy, unoszące się z kuchni. A jeśli nie lubimy lub nie mamy czasu gotować? Czy warto wydać pieniądze na catering świąteczny?

Emilia Cesarek, ekspert ds. żywienia, opowiedziała o wadach i zaletach jedzenia z cateringu. Czym kierować się przy wyborze? – Warto przed świętami zamówić sobie jakiś posiłek w ramach testu – wyjaśniła Cesarek.

Degustacje pozwalają potencjalnym klientom skosztować jedzenia, aby upewnić się, że spełni ono standardy gości. Jest to pomocne dla klientów, którzy w przeszłości nie próbowali jedzenia od tego dostawcy. Degustacje pomagają również w zawężeniu menu podczas współpracy z firmą cateringową, która oferuje szeroki wachlarz opcji. Lepiej nie odkładać zamówienia na ostatnią chwilę. Najlepsze miejsca, które cieszą się dużą popularnością, już na początku grudnia mogą mieć zamkniętą listę zamówień.

Jeśli ktoś z naszych gości zmaga się z alergią pokarmową, należy upewnić się, że dania nie zawierają alergenu lub uzyskać informację, w których potrawach się on znajduję. W przypadku licznych nietolerancji pokarmowych lepiej zrezygnować z cateringu i samemu przygotować świąteczne dania, by mieć pewność ich składu.

Czytaj też:
Jak zrobić idealny, świąteczny barszcz?

Opracowała:
Źródło: X-news / Zdrowie Wprost