Przejdź na stronę główną WPROST.PL

Zdrowie i medycyna Wprost

Medycyna Odżywianie Dziecko Psychologia Strefa pacjenta 
SubskrybujSzukajMenu
px

Menu
  • Koronawirus
    • Fakty o koronawirusie
    • Raport
    • Polska
    • Świat
    • Biznes
  • Medycyna
    • Choroby
    • Cukrzyca
    • Badania
    • Zabiegi
    • Leki
    • Seks
  • Odżywianie
    • Diety
    • Produkty
    • Zaburzenia odżywiania
    • Składniki odżywcze
    • Suplementy diety
    • Odchudzanie
  • Dziecko
    • Ciąża
    • Poród
    • Rozwój dziecka
    • Szczepienia dzieci
    • Choroby dzieci
  • Psychologia
    • Zaburzenia psychiczne
    • Relacje
    • Terapie
    • Rozwój osobisty
    • Uzależnienia
  • Uroda
    • Medycyna urody
    • Porady
  • Strefa pacjenta
    • Pacjent z koronawirusem
    • Nowotwory
    • Choroby cywilizacyjne
    • Choroby rzadkie
    • Innowacje i farmacja
    • Profilaktyka
    • Dodatki i raporty specjalne
  • Inne
    • Tematy
    • Quizy
Okładka tygodnika Wprost nr 3/2021 (1968)
Wydanie: 3/2021 (1968)
  • Spis treści
  • Archiwum wydań
  • Wydania specjalne
  • Autorzy
  • Subskrypcja cyfrowa
  • Fundacja
Platformy prasy cyfrowej:
  • kiosk24
  • eGazety.pl
  • eprasa.pl
  • e-Kiosk
  • Nexto.pl
Nagrody tygodnika:
  • Człowiek roku
  • Innowatory Wprost
  • Portfel Wprost
  • Orły Wprost
  • ShEO Awards

Ostatnio dodane


Składniki odżywcze

  • Odżywianie
  • Diety
  • Produkty
  • Zaburzenia
  • Składniki
  • Suplementy
  • Odchudzanie
  • Aromatyczne danie na chłodnie dni: Fasolka po bretońsku w sosie pomidorowym
    Zanim złapiesz w sklepie puszkę gotowej fasolki, przygotuj jej zdrową, domową wersję. Oto przepis!
    24 sty 202120:31
    Aromatyczne danie na chłodnie dni: Fasolka po bretońsku w sosie pomidorowym
  • Profilaktyka
    Lista przypraw, które mogą pomóc przy popularnych problemach zdrowotnych
    Zioła i przyprawy oferują szerokie spektrum prozdrowotnych korzyści, które odkrywa nauka. Których przypraw szczególnie warto używać?
    24 sty 202116:36
    Lista przypraw, które mogą pomóc przy popularnych problemach zdrowotnych
  • Odżywianie
    Zupa a’la dhal według Lekarki na Roślinach: wypróbuj ten przepis na zdrowie!
    Magdalena Jutrzenka prowadzi na Instagramie profil Lekarka na Roślinach, na którym publikuje m. in. zdrowe przepisy. Ten najnowszy podała na pełną zdrowia zupę a'la dhal.
    24 sty 2021 8:32
    Zupa a’la dhal według Lekarki na Roślinach: wypróbuj ten przepis na...
  • ProduktyOdchudzanie
    7 pomysłów na wysokobiałkowe śniadania, które dodadzą energii na cały dzień
    Dodanie większej ilości białka do diety nie tylko może poprawić jakość pożywienia, ale także wspomóc organizm w szybszym spalaniu kalorii.
    24 sty 2021 6:31
    7 pomysłów na wysokobiałkowe śniadania, które dodadzą energii na cały dzień
  • Odchudzanie
    Tiffany Haddish – gwiazda, która schudła dzięki naturalnym sposobom. Teraz je wyjawia
    Ponad 20 kilogramów udało się zrzucić Tiffany Haddish, aktorce telewizyjnej z USA. Dziś gwiazda dzieli się swoimi metodami.
    23 sty 202122:30
    Tiffany Haddish – gwiazda, która schudła dzięki naturalnym sposobom....
    Galeria
  • OdchudzanieProdukty
    Zioła o tych właściwościach mają wpływ na odchudzanie
    Zastanawiałeś się nad tym, czy zioła mogą wspomagać odchudzanie? Okazuje się, że te o właściwościach przeciwgrzybiczych faktycznie mają taką zdolność.
    23 sty 202112:34
    Zioła o tych właściwościach mają wpływ na odchudzanie
  • ProduktyBezpieczeństwo żywności
    Wrzucasz cytrynę do herbaty? Sprawdź, czy to bezpieczne
    Mimo że unikamy spożywania pestycydów, często znajdują się one na skórkach owoców. Czy można dodawać je zatem do herbaty?
    23 sty 202110:45
    Wrzucasz cytrynę do herbaty? Sprawdź, czy to bezpieczne
  • Odżywianie
    3 przepisy na śniadania z niską ilością soli
    Sól jest organizmowi potrzebna, ale nie w nadmiarze. Jako że współcześnie znajdziemy ją w wielu produktach, warto nie dodawać jej dodatkowo do śniadań. Oto przepisy na 3 poranne posiłki, które nie zawierają zbyt dużo tego składnika.
    23 sty 2021 8:14
    3 przepisy na śniadania z niską ilością soli
  • Bezpieczeństwo żywnościProfilaktyka
    Czy jedząc mało mięsa będziesz żyć dłużej? Oto, co mówi medycyna
    Istnieją dowody na to, że ograniczenie spożycia białek – szczególnie mięsa – może być ważne dla zdrowego starzenia się. Czy wydłuża długość życia?
    22 sty 202122:32
    Czy jedząc mało mięsa będziesz żyć dłużej? Oto, co mówi medycyna
  • ChorobyBezpieczeństwo żywnościCukrzyca
    10 owoców, które mogą jeść osoby chore na cukrzycę
    Chorując na cukrzycę nadal można jeść słodkie owoce. Kluczowa jest wielkość porcji i wybór owocu niskim indeksie glikemicznym.
    22 sty 202115:31
    10 owoców, które mogą jeść osoby chore na cukrzycę
  • Suplementy dietyOdżywianie
    Suplementy diety też mogą zaszkodzić. Nie popełniaj tych błędów
    Stosowanie suplementów diety jest coraz bardziej popularne: według ostatnich szacunków, statystyczny Polak wydaje na ich zakup już prawie 12 zł miesięcznie. Tymczasem eksperci przypominają, że z niewłaściwym stosowaniem suplementów diety...
    22 sty 202110:19
    Suplementy diety też mogą zaszkodzić. Nie popełniaj tych błędów
  • OdżywianieProfilaktyka
    Rzadko jesz łososia i oliwki? Możesz cierpieć na niedobór omega-3 – a oto 5 oznak tego stanu
    Niedobór kwasów tłuszczowych omega-3 może narazić cię na ryzyko pojawienia się negatywnych skutków zdrowotnych. Sprawdź, co świadczy o tym niedoborze.
    22 sty 2021 7:29
    Rzadko jesz łososia i oliwki? Możesz cierpieć na niedobór omega-3 – a...
  • Suplementy dietyChoroby
    Suplementacja witaminy D niekoniecznie chroni przed przeziębieniem i grypą
    W Polsce pokutuje opinia, że suplementy są dobre na wszystko. Jednak czy faktycznie mogą chronić przed chorobami? Nowe badanie rzuca cień na ten pogląd.
    22 sty 2021 5:50
    Suplementacja witaminy D niekoniecznie chroni przed przeziębieniem i grypą
  • OdchudzanieZaburzenia odżywiania
    Co dzieje się z twoim ciałem na diecie? Wyjaśnia dietetyk
    Kiedy rozpoczynasz dietę i zmniejszasz liczbę spożywanych kalorii, zaczynasz gwałtownie tracić na wadze. Ale wtedy włącza się ostrzegawczy alarm.
    21 sty 202120:06
    Co dzieje się z twoim ciałem na diecie? Wyjaśnia dietetyk
  • ProduktyOdżywianie
    Picie whisky jest zdrowe! Nie wierzysz? Te argumenty mogą cię zadziwić
    Whisky to popularny alkohol o głębokim kolorze i smaku znacznie szlachetniejszym niż wódka. W przeciwieństwie do wódki whisky może być dla nas zdrowe.
    21 sty 202119:04
    Picie whisky jest zdrowe! Nie wierzysz? Te argumenty mogą cię zadziwić
  • ProduktyOdchudzanie
    Dlaczego dieta bez cukru pozwala odzyskać przyjemność z jedzenia?
    Odrzucenie cukru nie służy jedynie utracie wagi, ale przynosi wiele wspaniałych korzyści zdrowotnych dla całego organizmu.
    21 sty 202114:30
    Dlaczego dieta bez cukru pozwala odzyskać przyjemność z jedzenia?
  • ProfilaktykaStrefa PacjentaDietyProdukty
    Autor: Katarzyna MieczkowskaKatarzyna Mieczkowska
    Zamiast kwiatów – wizyta u dietetyka. Jak w Dniu Babci zadbać o seniorkę?
    Dieta stanowi jeden z kluczowych czynników odpowiadających za stan zdrowia i jakość życia osób starszych. Dzień Babci to dobry moment, by pochylić się nad tym aspektem i okazać seniorce miłość i szacunek w nieco inny, a być może nawet...
    20 sty 202120:30
    Zamiast kwiatów – wizyta u dietetyka. Jak w Dniu Babci zadbać o seniorkę?
  • Produkty
    Zupa z kurkumą – prozdrowotna mikstura na cukrzycę, demencję i raka
    Zupa jest jednym z najprostszych dań, jakie można przygotować. Warto postawić na zupę z kurkumą i soczewicą, która doskonale wpływa na organizm.
    20 sty 202116:30
    Zupa z kurkumą – prozdrowotna mikstura na cukrzycę, demencję i raka
  • ProduktyBezpieczeństwo żywnościOdżywianie
    Dziś Dzień Bigosu! Sprawdź, dlaczego warto jeść kiszoną kapustę
    Bigos to jedno z ulubionych dań polskiej kuchni, więc nic dziwnego, że potrawa ta doczekała się swojego święta. Właśnie dziś, 20 stycznia, obchodzimy Dzień Bigosu!
    20 sty 202113:31
    Dziś Dzień Bigosu! Sprawdź, dlaczego warto jeść kiszoną kapustę
    Wideo
  • ChorobyProfilaktyka
    To już pewne: witaminy C i E zmniejszają ryzyko choroby Parkinsona
    Badanie prowadzone przez 18 lat w Szwecji wykazało dobroczynny wpływ witaminy Ci witaminy E na zmniejszanie ryzyka choroby Parkinsona.
    20 sty 202110:19
    To już pewne: witaminy C i E zmniejszają ryzyko choroby Parkinsona
  • ProduktyChoroby
    Nawet mała porcja smażonych potraw może zwiększyć ryzyko chorób serca
    Smażenie potraw sprawia, że wchłaniają one część tłuszczu z oleju. Obecność tłuszczów trans w żywności nie pozostaje jednak bez wpływu na zdrowie.
    20 sty 2021 6:21
    Nawet mała porcja smażonych potraw może zwiększyć ryzyko chorób serca

Kolejne strony:  1 strona 2 strona 3 strona 4 strona 5 ...strona 74 strona 75 strona 76 strona 77 Przejdź do następnej strony> Przejdź do ostatniej strony>>

Pokaż więcej

Bądź na bieżąco...

Zdrowie i medycyna Wprost - FacebookZdrowie i medycyna Wprost - TwitterZdrowie i medycyna Wprost - YouTube

Reklama


Informacje zawarte w serwisie mają wyłącznie charakter informacyjny i nie stanowią porady lekarskiej, a stosowanie ich w praktyce powinno za każdym razem być konsultowane na indywidualnej wizycie lekarskiej z lekarzem specjalistą.
Strona główna Powrót
  • Zdrowie
  • Medycyna
  • Odżywianie
  • Dziecko
  • Psychologia
  • Uroda
  • O firmie
  • Kontakt
  • Reklama
  • Regulamin
  • Polityka prywatności
Zdrowie i medycyna Wprost - Facebook Zdrowie i medycyna Wprost - Twitter Zdrowie i medycyna Wprost - YouTube

© ℗ 1998-2021 Agencja Wydawniczo-Reklamowa „Wprost” Sp. z o.o. Wszelkie prawa zastrzeżone. Agencja Wydawniczo-Reklamowa „Wprost” na podstawie art. 25 ust. 1 pkt. 1 b ustawy z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych wyraźnie zastrzega, że dalsze rozpowszechnianie artykułów zamieszczonych na portalu www.wprost.pl jest zabronione..