Zapraszamy wszystkie osoby zainteresowane tematyką diety bezglutenowej i wpływu glutenu na zdrowie. Wykłady będą prowadzone w języku angielskim, ale tłumaczone symultanicznie na język polski dla wszystkich zainteresowanych. Organizator, Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej zapewnia wykłady wybitnych specjalistów, możliwość dyskusji, materiały w języku polskim i angielskim. Wśród tematów min.: Przepuszczalność jelitowa – jak bardzo gluten może wpływać na nasze zdrowie? wykład dr. n. med. Macieja Hałasa, Gluten, dieta a choroby autoimmunologiczne – wykład Małgorzaty Desmond, Prebiotyki i probiotyki jako składniki diety bezglutenowej – wykład dr. inż. Urszuli Krupa-Kozak. Wszyscy uczestnicy otrzymają certyfikaty uczestnictwa w Konferencji.
Opłata konferencyjna wynosi 290 zł (260 dla członków Polskiego Towarzystwa Dietetyki). Zgłoszenia na konferencję przyjmowane są pod adresem: [email protected].
Patronat nad konferencją AOECS objęła Prezydent m.st. Warszawy Hanna Gronkiewicz-Walz, European Lifestyle Medicine Organization, Polskie Towarzystwo Dietetyki oraz Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW.